Wat je moet weten voor je eerste solo reis door Azië

Azie vakantie

Ben jij een reislustig type maar kun je niemand vinden om met je mee te gaan op avontuur? Nou, geen probleem, dan ga je toch lekker in je eentje? Eenmaal gekozen voor een bestemming is het tijd om je goed voor te bereiden. Ga je rondreizen door Azië dan wil je natuurlijk weten waar je aan moet denken voor vertrek, wat onderweg belangrijk is en wat de best bewaarde geheimen van Azië zijn. Hieronder lees je meer handigs voor jouw eerste solo reis door Azië!

Alleen op reis

Klinkt het jou ook nog steeds een beetje spannend in de oren? Alleen op reis? Weet dan dat er in Azië talloze toeristen rondlopen die hetzelfde doen. Het continent staat bekend om zijn gastvrijheid en het zal je zeker meevallen hoe het is om in je eentje door Azië rond te reizen. Veel landen zijn erop ingesteld dat er Westerse backpackers komen. Dat heeft zo zo’n voordelen, je vindt bijvoorbeeld vaak gemakkelijk hostels en het vervoer kun je lekker last-minute regelen. Zo kun je altijd zo lang mogelijk genieten van de locatie waar je op dat moment bent en vertrekken op het moment dat je het wel gezien hebt.

Opletten in Azië

Natuurlijk is niet alles alleen maar rozengeur en maneschijn. In Azië weten ze dat veel Europese backpackers komen en dat betekent dat er ook schimmige praktijken plaatsvinden. Daar kun je van alles van vinden, het is belangrijker dat je zorgt dat jij geen slachtoffer wordt. Zorg daarom dat je belangrijke papieren altijd bij je draagt, liefst onder je kleding. Maak bijvoorbeeld een ketting met daaraan een tasje met paspoort, wat geld en eventuele andere belangrijke zaken. Dit tasje heb je in principe niet nodig als je op straat loopt, maar het zorgt wel dat je in geval van nood altijd alles bij je hebt. Ook is het belangrijk om niet te overdadig behangen met spullen en sieraden te gaan lopen.

Praktische zaken

Het is handig om vooraf goed te checken welke inentingen je nodig hebt. Zorg bovendien voor een rugzak die je gemakkelijk uren achter elkaar kunt dragen en hou in je achterhoofd dat goede schoenen onontbeerlijk zijn als je rond gaat reizen. Hoe verleidelijk je slippers je ook aankijken. Regel daarnaast medicijnen tegen diarree en verstopping, een van de belangrijkste problemen die reizigers tegenkomen.

En verder: geniet van je reis! Dat is het allerbelangrijkste. Je hebt een goede voorbereiding nodig en eenmaal op de plek van bestemming hoef je alleen maar te genieten van al het moois dat je tegenkomt. Maak er een mooie herinnering van!