Wat is er te doen in Noord-Holland?

Veel mensen vinden het heerlijk om regelmatig een weekendje weg te gaan. Wanneer je even van huis bent, kan je heerlijk tot rust komen en hoef je niet te denken aan alle huishoudelijke taken. Om een rustig weekendje weg te gaan hoef je niet ver op reis te gaan, er zijn in Nederland namelijk genoeg mogelijkheden. Eén provincie waar veel te beleven is, is Noord-Holland. In dit artikel vertel ik wat je er allemaal kunt doen.

Bezoekje aan de hoofdstad

Eigenlijk kent iedereen Noord-Holland om de hoofdstad. Wanneer je een weekendje weg gaat in Noord-Holland kan je deze, mooie, oude stad dan ook zeker bezoeken. Er is enorm veel te doen en je zult je niet snel vervelen. Tevens zijn er ook enorm veel leuke hotels waar je kan gaan overnachten.

Kom tot rust in de natuur

Je kunt er ook voor kiezen om een bezoekje te brengen aan de natuur. In de kop van Noord-Holland is een mooi natuurgebied waar je rustig kan gaan wandelen of fietsen. Er zijn ook veel oude, kleine dorpjes die je kunt bezoeken om tussen het wandelen of fietsen door even lekker iets te gaan drinken of eten op een terrasje.

Ga de zee op

Noord-Holland is aan drie zijdes bedekt met water. Het is dus ook een prima idee om Noord-Holland te bezoeken als je even lekker wilt uitwaaien op het water. Je kan een bootje huren en zelf op avontuur gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om mee te varen in een groot schip.

In Noord-Holland is dus genoeg te doen voor wanneer jij een weekendje weg wilt. Je kan ervoor kiezen om te overnachten in een hotel, maar je kan ook bijzonder overnachten in een boomhut of oud station. In Noord-Holland is er voor iedereen wel wat leuks te vinden.