Wat is een cruise?

cruise

Wat is een cruise?

Een cruise is één van de meest ideale manieren van vakantie vieren. Als je eenmaal een cruise hebt gemaakt, dan wil je echt niets anders meer!

Je stapt aan boord van een cruiseschip en je wordt ontvangen door vriendelijk personeel dat altijd glimlacht. Je koffer is al door de kruier voor je hut gezet (vergeet de fooi niet). Na deze verheerlijking pak je  één keer je koffer uit in je hut, welke is voorzien van alle gemakken zoals tv, radio, airconditioning en een eigen douche en toilet en de vakantie is begonnen. Snel naar het Lido deck (waar de zwembaden zijn)waar je de mensen aan de kade kan uitzwaaien, terwijl het schip wegvaart. Tijd voor de eerste sail away coctail

Je wordt moeiteloos van bestemming naar bestemming gebracht. Meestal vaar je ’s nachts en kun je overdag de leukste plekjes aan land ontdekken. Een dag op zee kun je beschouwen als een rustdag of als actieve dag. Er is genoeg te doen aan boord! En het leuke is, dat iedereen aan boord in hetzelfde schuitje zit! We hebben allemaal vakantie en het dieet start pas na de vakantie. De komende dagen/weken moet je het doen met dezelfde 3000 mensen aan boord.

Activiteiten

De één houdt ervan om lekker te luieren, te zonnen, te zwemmen of een boek te lezen en de ander doet mee aan activiteiten die aan boord georganiseerd worden, zoals sportwedstrijden, lezingen, wijnproeverij, shows, kookdemonstraties, danslessen en diverse cursussen.

En wat ga je ’s avonds doen? Dansen in de showlounge? Een gokje wagen in het casino. Of toch maar naar de wervelende show in het theater? Een drankje nuttigen aan een martini bar en swingen in een discotheek, behoren ook tot de mogelijkheden.
Vaak zijn er meerdere bars aan boord, je kunt dus een heuse kroegentocht houden (Let op, Amerikanen weten niet wie André Hazes is, dus geen verzoeknummers indienen bij de borrelhap en de karaoke installatie.)

Tussen alle activiteiten door is er uiteraard ook tijd ingeruimd om een hapje te eten. Uitgebreid ontbijten en lunchen in het restaurant of een sneller hapje in het buffetrestaurant? Tenslotte is er ’s avonds in het restaurant een grote keuze uit verschillende voor- hoofd- en nagerechten. De Pizza en snack corner is vaak dag en nacht geopend.

Het varen van bestemming naar bestemming, de hut accommodatie, bijna alle activiteiten, alle maaltijden en dranken(soms ook alcohol), zoals water, koffie en thee, zijn bij de reissom inbegrepen. Alleen extra’s zijn de excursies en fooien.

Op alle schepen is een gediplomeerde arts aanwezig en op de grotere schepen zelfs een volledig medisch team, wat voor de oudere passagiers vaak een geruststellende gedachte is. Op enkele schepen is het zelfs mogelijk een nierdialyse te ondergaan. Op een aantal, veelal nieuwere schepen, zijn er voorzieningen voor rolstoel gebruikers en speciaal aangepaste hutten.

Dit alles impliceert overigens niet, dat cruisen alleen bestemd is voor ouderen. Meer en meer ontdekken jongere reizigers de voordelen van een cruise.

Ook gezinnen met kinderen kunnen heel goed een cruise boeken, aangezien er op vele cruiseschepen speciale kinderprogramma’s zijn. Voor de allerkleinsten is er veelal de mogelijkheid tot kinderopvang aan boord.

In alle gevallen is het echter belangrijk, om een schip, rederij of bestemming te kiezen die bij je past.