Wat is de beste provincie om op vakantie te gaan?

Blijf je dit jaar in Nederland tijdens de vakantie, en heb je nog geen idee waar je heen zal gaan? Er zijn in eigen land volop plekjes te vinden die perfecte geschikt zijn voor een vakantie voor jong en oud.

Waarheen?

Een vakantie in eigen land saai? Welnee! Ons land is enorm afwisselend, zowel qua landschap als qua steden. Van de Wadden tot de heuvels in Limburg: een groter contrast is bijna niet mogelijk. Maar vergeet ook de prachtige natuur op de Veluwe niet, net als de heerlijk lange kustlijn. Ga je voor een verblijf achter de duinen in pittoresk Zeeland, of spreken de duinen in Den Haag je meer aan, omdat de grote stad hier onder handbereik is?

Iedere provincie biedt genoeg te zien en te doen voor jong en oud. Verspreid over het land vind je meer dan genoeg steden om te ontdekken. Zit jij deze zomer op een terrasje in onze hoofdstad, Amsterdam, of vermijd je de drukte wat liever en ontdek je eens een andere stad? Deventer bijvoorbeeld, een stuk minder bekend maar zeker de moeite waard om uitgebreid te bezoeken. Ook Amersfoort, Nijmegen, Den Bosch, Haarlem, Groningen en Maastricht zijn hartstikke mooie middelgrote steden die nog niet massaal zijn overgenomen door toeristen, maar waar wel volop moois te zien is.

Natuur of stad?

Het fijne is dat in Nederland de natuur altijd dichtbij is, maar een stad ook. Dat is het voordeel van zo’n klein landje! Erg prettig als je met het hele gezin op vakantie gaat en ieder gezinslid zo zijn eigen interesses en behoeftes heeft. Pubers die willen shoppen, terwijl de ouders liever genieten van de natuur? Geen probleem, verblijf op de Veluwe en je bent zo in Arnhem of zelfs Utrecht om lekker de stad in te gaan, terwijl je aan het eind van de dag weer binnen een uurtje terug bent in de natuur. Huur er lekker een vakantiewoning, en ga iedere dag op pad om weer nieuwe plekjes te ontdekken.

Ook een strandvakantie in eigen land is prima mogelijk, al heb je natuurlijk geen zongarantie. Er zijn volop vakantiehuizen in Zeeland, de provincie waar het strand altijd dichtbij is. Vanuit je eigen vakantiewoning geniet je van zon, zee en strand. En is het eens wat minder weer? Middelburg en Vlissingen bieden volop vertier en zijn prachtige steden om uitgebreid te gaan ontdekken, maar ook de Efteling is vanuit Zeeland lekker dichtbij.