Tips om te doen in Kopenhagen

Kopenhagen is een veelzijdige stad waar je je als Nederlander snel thuis zult voelen. De plaats ziet er prachtig uit en er kun je altijd wel wat doen in Kopenhagen. Maar wat zijn nu echt de aanraders om te doen wanneer je een bezoekje brengt aan de Deense hoofdstad? Wij zochten het voor je uit en kwamen met de volgende tips. Deze tips zijn gericht op verschillende soorten toeristen en activiteiten, waardoor er altijd wel iets bijzit dat past bij je interesses.

Architectuur

Denemarken staat bekend om de prachtige oude gebouwen en Kopenhagen is hier geen uitzondering op. Zo kun je bijvoorbeeld de Amalienborg bezoeken. Dit is een enorm paleis bestaande uit vier verschillende delen, waarin de koninklijke familie van Denemarken verblijft. Iedereen die van rococo houdt en geïnteresseerd is in geschiedenis kan hier de ogen uitkijken.

Verder is Nyhaven een bekende wijk in Kopenhagen die je bezocht moet hebben. Niet alleen zijn de huisjes hier prachtig geschilderd in alle kleuren van de regenboog, het is ook de woonplaats van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, waardoor ook de wereldberoemde Kleine Zeemeermin hier te vinden is.

Winkelen

Voor de echte shopaholic is Kopenhagen een droomlocatie. Je vindt hier onder andere Strøget, een 1 kilometer lange winkelstraat waar alle grote merken te vinden zijn, eveneens als authentieke lokale producten. Dit geldt voor zowel designerskleding als eten.

Voor tweedehandswinkeltjes en wat meer alternatief aanbod ga je naar Latinerkvarteret. Dit is een wijk die vroeger door studenten bewoond werd. Nu is het vooral een plek om open te staan voor andere stijlen. Zo zijn hier veel tattooshops gevestigd en kun je de mooiste graffiti bewonderen.

Cultuur en amusement

Kopenhagen is ook een perfecte locatie om wat meer cultuur op te kunnen snuiven. Zo zijn er hier veel musea te vinden, die vaak zelfs gratis te bezoeken zijn. Een goed voorbeeld is de Nationale Galerie, waarin veel moderne en klassieke kunst te vinden is. Ook zijn er veel musea met bijvoorbeeld de Vikingen als thema.

Voor wie echt ruimdenkend is, is een bezoekje aan hippiewijk Christiania een aanrader. Hier zijn veel galerieën te vinden en interessante huizen in bijvoorbeeld de vorm van een banaan of een ufo. In deze wijk durven andersdenkenden helemaal zichzelf te zijn wat zorgt voor een unieke sfeer.

Tot slot is er ook gewoon puur amusement. Zo kun je een bezoekje brengen aan Tivoli. Niet Tivoli Vredenburg in Utrecht, maar het pretpark met veel attracties. Het beste moment om dit park te bezoeken is ’s avonds, omdat dan alle attracties en de paden prachtig verlicht zijn.