TESO brengt je met de boot naar Texel

texel

Wil je een bezoekje brengen aan Texel? Dan zijn de reguliere mogelijkheden om dit eiland te bereiken beperkt. Het schiereiland is namelijk niet te bereiken door middel van een tunnel of brug. Mooi weer? Dan is de afstand voor een onervaren zwemmer alsnog te groot. Oplossing: de boot naar Texel. Een bezoekje brengen aan Texel? Dan kun je de oversteek maken met behulp van de veerboot van TESO. De veerboot legt in zo’n 20 minuten circa 4,2 kilometer af. Deze veerboot heeft een capaciteit van 340 auto’s en 1.750 personen.

Boot naar Texel

Wens je Texel te bezoeken met een auto? Dan is de oversteek naar het eiland niet bepaald goedkoop. Het reguliere tarief voor een retourticket bedraagt € 37,50. Reis je in het dal? Dan profiteer je van het daltarief en betaal je slechts € 25,- voor een retourticket.  De goedkoopste manier om het eiland te bezoeken is wanneer je de veerboot per voet betreed. Voetgangers betalen namelijk maar € 2,50 voor een retourticket. Het is dus aan te raden om Den Helder, de plek van vertrek, per openbaar vervoer te bezoeken. Hierdoor reis je goedkoop naar Texel en hoef je in Den Helder geen parkeergeld te betalen.

Bezienswaardigheden op Texel

Texel is een prachtig schiereiland en is bij zowel jong als oud in trek. Een overzicht van activiteiten en bezienswaardigheden op Texel:

Strand

Texel beschikt over een mooi strand, je kunt  in de zomer dus heerlijk genieten van de zon op een eiland in eigen land!

 

Zeehonden
Liefhebber van fauna? Breng dan een bezoek aan Ecomare, de zeehondenopvang van Texel. Iedereen wil toch wel eens een zeehond met eigen ogen bekijken?

Texel Zoo

De dierentuin van Texel mag je natuurlijk niet missen wanneer je een bezoek brengt aan Texel. Bekijk de prachtige roofvogels, stokstaartjes en de witoorpenseelaapjes.