Rijd hiernaartoe met een huurauto in Curacao

Gezinnen zullen het geweldig vinden om de leukste dingen te ontdekken die er op Curaçao te doen zijn met kinderen. Dit Caribische eiland staat bekend om zijn exotische zeeleven, ongerepte stranden en tropische weer, en biedt een dynamische vakantie voor alle leeftijden. U kunt de perfecte combinatie maken van vrije stranddagen en geplande activiteiten en excursies, die op het eiland in overvloed aanwezig zijn. Uw kinderen zullen bijvoorbeeld dol zijn op de unieke ervaring van het zwemmen met dolfijnen of het zwemmen met schildpadden in de oceaan.

Maak u geen zorgen, het eiland bestaat niet alleen uit stranden, want er is ook binnenshuis genoeg te doen en een aantal geweldige restaurants! Curaçao is ook gevuld met vriendelijke, gastvrije locals die gewoon willen dat u de schoonheid van hun huis ervaart. We weten zeker dat je net zoveel van de activiteiten op onze lijst van beste dingen om te doen op Curacao met kinderen zult houden als zij. Blijf lezen voor onze tips!

Leer over & ontmoet lokale dieren

Kinderen zijn dol op dieren, en Curaçao is een perfecte plek om exotische dieren te zien. Van struisvogels tot dolfijnen en andere zeedieren, u kunt van dichtbij kennismaken met nieuwe vrienden. Lees verder voor onze tips voor dierontmoetingen op Curacao!

Uitgelicht: Waarom Auto Huren Op Curacao

Curaçao herbergt groene schildpadden en lederschildpadden, maar de groene schildpadden duiken niet zo diep en worden vaker door mensen gezien. Zorg ervoor dat u tijdens uw bezoek aan Playa Grandi tussen 12.00 en 16.00 uur stopt, dan heeft u de beste kans om de majestueuze zwemmende schildpadden te zien. Dit gebied is niet echt een strand, maar het is een kleine jachthaven waar vissers hun boten opslaan en waar schildpadden vaak rondhangen. Inheemse Curaçaose schildpadden leggen hun eieren meestal ook in de baaien van Sheta Boka National Park. Als u het park bezoekt tijdens het broedseizoen, van maart tot december, kunt u honderden kleine babyschildpadjes hun weg naar zee zien maken. Je kunt ook kiezen voor een tour met schildpaddenexperts; zij nemen je mee naar de beste plekken op het eiland. Hoe dan ook, kinderen zullen de kans om deze unieke schildpadden van dichtbij te zien zeker waarderen!

Curacao Zee Aquarium

Een bezoek aan het Curacao Sea Aquarium is zeker een van de beste dingen om te doen op Curaçao met kinderen. Het ligt in Willemstad, de hoofdstad van het eiland, en herbergt een aantal van de meest verbazingwekkende oceaandieren van het Caribisch gebied. Het is ook een geweldige plek voor kinderen om te leren over de dieren die ze tijdens hun bezoek in de oceaan kunnen zien. Naast een verscheidenheid aan zeeleven, zoals kleurrijke vissen, biedt het aquarium ook een paar unieke activiteiten. Gezinnen die de ervaring van het snorkelen willen nabootsen, kunnen een trap afklimmen naar de Ocean Lens. Deze diepe kamer heeft een groot raam dat ideaal is voor het spotten van zeeleven! Andere ontmoetingen met dieren zijn onder andere live dolfijn- of zeeleeuwenshows, plus het voeren van haaien. Het Curacao Sea Aquarium biedt ook toegang tot The Dolphin Academy. Gezinnen kunnen meer leren over deze aaibare dieren en zelfs met ze zwemmen!

Tip: autoverhuur Curaçao

Struisvogelboerderij op Curaçao

Tijdens een bezoek aan de Curacao Ostrich Farm waant u zich met uw hele gezin in Zuid-Afrika. Dit prachtige bedrijf in de buurt van Willemstad heeft speelterreinen voor kinderen, een heerlijk restaurant en, het beste van alles, struisvogelontmoetingen! Tijdens uw bezoek zullen de kinderen gillen van plezier bij de kans om deze reusachtige vogels te voeren en te aaien. U kunt zelfs een blik werpen op een struisvogelei! U kunt het allemaal zien tijdens de Safari Tour, die meerdere keren per dag plaatsvindt en ongeveer anderhalf uur duurt. Het is gemakkelijk in te passen in elk schema, en gezinnen kunnen ook meer leren over de wilde dieren op Curaçao. U zult tijdens de tour zelfs andere dieren zien, zoals krokodillen, pauwen en slangen; wat een bonus!