Reizen en op vakantie gaan zorgen ervoor dat je je gelukkig voelt

Reizen en op vakantie gaan zorgen ervoor dat je je gelukkig voelt

Als je op reis gaat, word je je veel bewuster van het leven en waardeer je alles wat je thuis hebt veel meer. Als je weer eens een reis boekt naar het buitenland en je niet kunt beschikken over internet of over schoon kraanwater om te drinken, dan ben je soms ook wel eens blij als je weer thuiskomt in je eigen omgeving.

Naast dat je je bewuster voelt van het leven en van de hele wereld, is reizen ook nog eens enorm leerzaam. Een plaats bezoeken die een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis is heel leerzaam. Al met al is reizen in alle opzichten een verademing voor jou persoonlijk.

Je moet het alleen durven te ondernemen, dan pas zie je wat reizen voor je kan doen. Als je thuis blijft zitten zul je niet snel ervaren wat hierboven besproken is. Durf de stap te zetten en trek erop uit naar het onbekende.

Ontdek zelf hoe mooi de wereld is en hoe blij je mag zijn dat je in het mooie, schone Nederland woont. Het enige nadeel aan Nederland is dat je hier van alles moet en dat je leeft in een gehaaste wereld. Als je op reis bent hoef je helemaal niets meer en voel je jezelf ook minder gehaast.

Met reizen of erop uittrekken bedoelen we niet een all inclusive reisje naar een hotel in Turkije of Egypte. Met reizen bedoelen we een rondreis of een culturele reis door een land. In bijna elk land kun je genieten van zon, zee en strand, maar wil je echt bewuster worden en heel veel leren, mijd dan tijdens het reizen de stranden en luxe accommodaties en trek naar plaatsen waar historische bezienswaardigheden uit de oudheid te bewonderen zijn.

Reizen is natuurlijk altijd lekker en het maakt niet uit of dit naar een historische plek is of als je alleen maar wilt genieten van een heerlijke strandvakantie. Het is namelijk zo dat het geld dat je uitgeeft aan een vakantie je gelukkiger maakt dan als je het uitgeeft aan spullen. Hierbij geldt niet het gezegde: ‘Geld maakt niet gelukkig’, want als je je zuur verdiende geld uitgeeft aan een vakantie word je juist wél gelukkig.