Overwinteren in Málaga

malaga
Málaga is een stad in het zuiden van Spanje. Aan de middellandse zee staat de stad en de regio bekend om de langere zomers en de afwezigheid van winterweer. Ideaal dus om te overwinteren! Niet alleen de stad Málaga is daar geschikt voor, ook de aangrenzende badplaatsen Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola en Marbella in het westen en Torre del Mar en Nerja in het oosten.
De sfeer in het zuiden van Spanje is relaxed. Mañana mañana is een bekend begrip, helaas wordt dit vaak als negatief gezien en ook zo ervaren in Spanje. Wat je wel zult zien is dat de kwaliteit van leven in Spanje en Málaga erg hoog is. Men maakt zich niet snel druk over zaken en houdt van lekker eten en dingen zoals: met het gezin naar het strand gaan. De stranden van Málaga zijn dan ook erg mooi. Het bekendste stadsstrand is La Malagueta maar ook het aangrenzende strand Caleta en Misericordia zijn erg mooi en goed. Ook stranden in de aangrenzende gemeentes zijn de moeite waard om te bezoeken zoals het bekende Carihuela strand in Torremolinos of het San Pedro strand in Marbella of het strand van Torre del Mar. De stranden in de buurt van Málaga zijn dan zeker de moeite waard!
Wat je ook opvalt als je in de winter in de stad Málaga rondloopt, is de sterke aanwezigheid van terrasjes. Je ziet overal mensen buiten zitten in de winterzon, genietend van een biertje en een tapa. En niet alleen maar vaak met collega’s, vrienden of de hele familie. In de wintermaanden november, december, januari en februari is de gemiddelde maximumtemperatuur op de dag nog 17 graden! Ook het aantal winterse zonuren (5) is iets waar wij in Nederland jaloers op kunnen zijn!
Overwinteren in Málaga is dus iets waar iedereen die een dagje ouder wordt over na zou moeten denken. Laat de gedachte spelen in je hoofd en ga eens op reis naar Málaga!