Op vakantie naar Baskenland

bilbao vakantie

Wanneer je op zoek bent naar een andere vakantie dan de standaard stedentrips is Baskenland zo’n gek idee nog niet. Deze provincie is te vinden in het Noordwesten van Spanje.  In deze streek spreken de inwoners Spaans, maar ook Baskisch wordt er veel gesproken. Als je van plan bent om hiernaartoe te reizen zijn de volgende dingen zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bilbao

Bilbao is de grootste stad die het Baskenland kent. De bekendste bezienswaardigheid van deze stad is het Guggenheim Museum en is een puur genot voor de kunstliefhebbers. Andere leuke dingen om te doen in Bilbao is het eten van pintxos (een soort tapas) op straat. Ook voor de liefhebbers van winkelen is er genoeg te doen. Om alle leuke dingen te kunnen zien en beleven in deze stad raad ik je aan om te overnachten in deze stad voordat je doortrekt naar de volgende bestemming. Het beste kun je vanuit Nederland met de auto naar het Baskenland toe rijden, maar als je zelf geen auto hebt kun je natuurlijk ook een auto huren. Op deze manier kan je je makkelijk verplaatsen tijdens je vakantie.

San Sebastian

Voor de surfliefhebbers is deze kustplaats een echte aanrader. ’s Ochtends kan je hier naar hartenlust surfen op de soms hoge golven. In de middag trek je het oude centrum in dat vlakbij het strand ligt. Hier kan je lekker wat eten en opfrissen om in de middag de Monte Urgull te beklimmen. Vanaf dit punt heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Het is een pittige klim, maar zeker de moeite waard. Ben je op zoek naar een iets minder sportieve vakantie? Er zijn genoeg culturele dingen te zien. Het Plaza de la Constitución was vroeger het centrum van het stierenvechten, maar is nu het middelpunt van het historische centrum van de stad. Daarnaast kan je natuurlijk altijd wat zonnestralen meepakken op het stadsstrand.

Kamperen

Natuurlijk kun je Baskenland bezoeken door van hotel naar hotel te reizen. Kamperen is echter een heel leuk alternatief voor de avontuurlijke reizigers. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent, je kunt bijvoorbeeld goedkoop een auto huren waar je een caravan achteraan hangt. Er zijn in deze streek genoeg campings met verschillende mogelijkheden in luxe. Door te kamperen kun je de drukte van de steden afwisselen met de stilte in de natuur die Baskenland te bieden heeft. Daarnaast mag je, op een paar uitzonderingen na, in Spanje ook kamperen buiten campings om. Een romantisch privé plekje met een fantastisch uitzicht behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Genoeg mogelijkheden

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in het Spaanse Baskenland. In de steden kan jong en oud zich vermaken tijdens het uitgaan in de vele cafés, en voor de winkelliefhebbers is er ook voor ieder wat wils. Stranddagen kunnen worden afgewisseld met cultuur en sportactiviteiten. En ook niet onbelangrijk, de Spaanse keuken is er eentje om je vingers bij af te likken!