Op reis? Zet je beste beentje voor

Wanneer we op reis gaan, lopen we vaak ineens een stuk meer. Dit begint al bij het moment dat we het vliegtuig uitstappen. We moeten door die lange gangen lopen op zoek naar de uitgang. Eigenlijk begint het al voordat we op reis gaan. We moeten die lange gangen door op zoek naar onze gate. Eenmaal gevonden? Dan mogen we vaak staand minimaal een uur wachten voordat het vliegtuig opstijgt. Vervolgens komen we aan op land van bestemming, en zoeken we ons wezenloos naar een manier om bij het hotel aan te komen. Eenmaal bij het hotel willen we vaak dingen gaan ontdekken. Hoe doen we dat? Juist, wandelend. Kortom, een vakantie kan best een aanslag op je lichaam zijn. Hoe bereiden we ons het beste voor op zo een vakantie? Juist, door middel van goede schoenen. Het vinden van goede schoenen is alleen nog niet zo gemakkelijk. Zeker niet, wanneer je geen idee hebt waar je allemaal op moet letten. Daarom geef ik jou een aantal tips voor het uitzoeken van goed zittende schoenen voor op vakantie.

De juiste maat

Ja, dat lijkt een inkopper, maar dat is het niet. Wist je dat ongeveer 50% van alle mensen op dit moment niet de juiste maat schoenen heeft. Dat merk je bijna niet wanneer je gewoon met de dagelijkse sleur bezig bent. Wanneer je echter ineens een stuk actiever wordt, merk je dat wel. Je schoenen gaan minder lekker zitten, je krijgt last van je rug of je krijgt blaren. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je de juiste maat schoenen koopt. Vaak heeft dit weinig te maken met de lengtemaat van de schoenen. Het heeft vaak te maken met de breedtemaat van de schoenen. Helaas verkoopt niet ieder merk meer schoenen in breedtematen. Echter zijn er nog een aantal echte schoenmakers die dit wel doen. 

Hoe bepaal je de breedtemaat

Het bepalen van de breedtemaat is niet zo ingewikkeld. In principe zijn er 4 breedtematen te noemen: E, G, H en K. Waarbij G normaal is, E smal en H en K breed en extra breed. Dat zegt misschien nog steeds niet zoveel, maar het helpt wanneer je weet dat een gemiddelde voet 22 centimeter breed is. De breedtemaat van een G schoen is dus 22 centimeter. Wanneer je dit weet kun je vrij gemakkelijk met een centimeter de breedte van je voet opmeten en de ideale maat van je schoen bepalen. Leg hiervoor een meetlint over de bal van je voet en lees het aantal centimeters af. Des te verder je van 22 centimeter af zit des te meer je breedtemaat afwijkt.

Merken die breedtematen verkopen

Zoals gezegd verkoopt niet ieder merk meer schoenen met een breedtemaat. Merken die dit wel doen zijn: Xsensible, Durea, Dr. Martens en Gijs. Het leuke is dat dit vaak geen grote Chinese brands zijn, maar oer hollandse Nederlandse bedrijven. Nu je weet hoe je qua schoenen goed voorbereid op vakantie kunt gaan, rest ons nog één ding: Fijne vakantie!