In Spa vindt u veel meer dan alleen een spa.

Spa belgie

In Spa vindt u veel meer dan alleen een spa.

Het Belgische dorpje Spa is een van oudsher veel bezocht oord. Ooit kwamen hier koningen en andere hoogwaardigheidsbekleders om zich in de thermale baden van Spa en de bossen van de Ardennen te kunnen ontspannen, zodat zij de dagelijkse sleur van het besturen van een land weer aan konden. Spa is nog steeds een bekende toeristisch trekpleister in de Ardennen vanwege de thermale baden, maar Spa heeft meer te bieden.

Bourgondisch België bij Aktivatours.nl

Thermen van Spa

De Thermen van Spa staan al eeuwenlang bekend om hun geneeskrachtige werking. Al sinds de veertiende eeuw komen hier mensen om zich te baden in het water dat van grote diepte door vele rotslagen omhoog geperst wordt. Dit water is al millennia lang gevallen en langzaam de grond ingedrongen. Door alle lagen in de grond waar het water doorheen sijpelt, wordt het water gezuiverd en krijgt het zijn unieke minerale samenstelling. Het zijn deze mineralen die een verkwikkend effect op lichaam en geest hebben.

Naast de Thermen biedt het plaatsje ook andere activiteiten, met name op het gebied van sport.

Activiteiten in Spa

Zo is er voor de wat rustiger buitenmens de ‘Royal Gold Club des Fagnes’. Deze golfbaan is in de jaren ’20 door de bekende golfbaan-architect Tom Simpson ontworpen. Hij wordt gerekend tot één van de beste golfparcoursen in Europa met zijn prachtig golvende fairways, gelikte greens en verraderlijke bunkers. Daarnaast maakt ook de ontzettend rustieke en kalmerende bosrijke omgeving deze golfbaan tot een must-see voor fanatieke golfers.

Voor iedereen die wat meer actie zoekt – eventueel na een potje golf – kan zich in dit bosrijke gebied vermaken met mountainbiken, racen op een quad en nog veel meer. Dit soort activiteiten zijn ideaal voor een bedrijfsuitje of teambuilding in de Ardennen.

Iedereen die nog meer actie zoekt moet eens een bezoekje brengen aan het fameuze Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps. Dit circuit is een van de bekendste autocircuits van de wereld met de bekende bocht Busstop en de beruchte bocht Eau Rouge.

Volgens ingewijden in de formule 1 klasse is laatstgenoemde bocht met name zo eng doordat de bocht voluit genomen kan worden, terwijl men ondertussen door het golvende landschap van de Ardennen niet goed kan zien wat eraan komt.

Of een coureur koelbloedig genoeg is om vol gas door deze bocht heen te gaan, kan het verschil vormen tussen winnen of verliezen. Op dit circuit worden veel wedstrijden en incentives verreden die het hart van elke autoliefhebber sneller doen kloppen.

Boek nu een hotel en ontdek wat de Ardennen u te bieden heeft!