Het mooiste van Kroatië?

Kroatië is een land in Zuidoost-Europa, omringd door Slovenië in het noorden, Hongarije in het noordoosten, Servië en Bosnië-Herzegovina in het oosten, Montenegro in het zuidoosten, en de Adriatische Zee in het westen. 

Het heeft 4,4 miljoen inwoners (2011) en is daarmee het 115e grootste land ter wereld wat inwonertal betreft. Zagreb is de hoofdstad en de grootste stad. Het land is verdeeld in 20 districten en de stad Zagreb. De Adriatische kustlijn van Kroatië strekt zich uit over meer dan een eeuw en telt honderden eilanden, vooral in de noordelijke regio’s, waaronder Cres en Krk. Het klimaat is warm mediterraan langs de Kroatische kust en continentaal in het binnenland, maar bijna mediterraan langs de kust van de Adriatische Zee.

De prachtige plekjes van Kroatië

Kroatië staat bekend om zijn adembenemende kusten, ongerepte stranden en verschillende eilanden die erop wachten om ontdekt te worden. Zelfs als je er nog nooit geweest bent, heb je waarschijnlijk wel gehoord van de populairste toeristische bestemmingen van het land. Maar Kroatië is meer dan alleen een verzameling verbazingwekkende eilanden en schilderachtige kustlijnen. Het heeft een rijke geschiedenis vol met door UNESCO beschermde historische monumenten en een diverse en unieke cultuur. Als je alles wilt ervaren wat het land te bieden heeft, moet je je buiten de toeristische trekpleisters wagen om een glimp op te vangen van wat Kroatië werkelijk te bieden heeft.

Een van de beste plaatsen om de cultuur van Kroatië ten volle te ervaren is Dubrovnik, een kuststad aan de Adriatische Zee en een van de oudste steden van Europa. Dubrovnik herbergt een overvloed aan prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden, waaronder de straat Stradun en de Onofrio-fontein. In de stad bevinden zich ook verschillende musea, zoals het Museum voor Schone Kunsten, dat een van de meest prominente kunstcollecties in Kroatië herbergt.

Varen langs de kusten van Kroatië

Wanneer je in Zagreb, Kroatië verblijft, is er een zeer populaire tocht die je langs de kust voert. De tocht voert je door de prachtige bossen en laat je vervolgens langs de schitterende Adriatische Zee varen. Op de terugweg kan je ook stoppen en genieten van het prachtige uitzicht. De tocht is een korte maar leuke manier om een dag door te brengen! Daarnaast kan je ook varen langs de kust van Zadar. Een prachtige ervaring die jouw vakantie alleen maar beter maakt!