Ga goed voorbereid op rondreis door Amerika

Amerika is een van de mooiste landen om een mooie rondreis te maken. Het land is erg groot en heeft verschillende regio’s waar je een mooie reis kan maken. Een reis door de staat Florida of een rondrit langs de westkust van Amerika zijn erg populair. Sommigen kiezen ervoor om een camper te huren en daarmee rond te trekken, maar ook een Fly Drive reis door Amerika wordt steeds populairder. Hoe dan ook, welke regio je ook bezoekt, Amerika is een land waar je je ogen zal uitkijken. Wij zetten een aantal punten op een rij waar je rekening mee kunt houden als je deze reis gaat maken.

Creditcard

Amerika is een land waar veel met creditcard wordt betaald. De traditionele manier van pinnen die we hier in Nederland kennen, is in Amerika minder bekend. Het is dan ook aan te raden om een creditcard te nemen, en de instellingen zo in te stellen dat je hiermee ook buiten Europa kunt betalen. Op de meest gangbare plekken als winkels, restaurants en hotels is het vrijwel altijd mogelijk om met een creditcard te betalen.

Visum

Als je naar Amerika wil reizen, heb je daar een visum voor nodig. Met een visum voor Amerika krijg je toestemming om het land voor bepaalde tijd in te reizen. Het is mogelijk om een visum al voor vertrek online aan te vragen. Zo hoef je je tijdens de reis en bij aankomst op het vliegveld in Amerika hier niet meer druk over te maken. Zonder visum is het helaas niet mogelijk om het land in te reizen.

Reisverzekering

Als je een reis naar Amerika gaat maken, denk dan goed na over je reisverzekering. Tijdens een rondreis van meerdere weken zul je op verschillende plekken verblijven, misschien wel verschillende vervoersmiddelen gebruiken en ook waardevolle spullen meenemen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus zorg ervoor dat je voldoende dekking op je verzekering hebt, zodat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.