Een weekendje weg naar de Panne

Weekend De Panne

Weekendje naar De Panne

Geniet van een heerlijk weekendje De Panne aan de zuidpunt van de Belgische Kust. Het kleine vissersdorp De Panne is in de voorbije 30 jaar uitgegroeid tot een waarlijke topbestemming aan de Belgische Kust. Een weekendje De Panne is dan ook met zekerheid een fantastische weekenduitstap.

De Panne heeft ook heel wat te bieden. Behalve urenlang wandelen in de ongerepte duinen rond de kleine gemeente, kan u in De Panne ook genieten van tal van evenementen en activiteiten. Zo is Plopsaland vlakbij de deur. Een weekend in De Panne gecombineerd met een dagje Plopsaland is een super goede combinatie. Ook gastronomisch mag je De Panne niet onderschatten. De kustgemeente telt tal van lekkere restaurantjes, waar je elke avond heerlijk kunt genieten van wat de zee te bieden heeft.

Wat kan je zoal gaan doen tijdens een weekend De Panne?

Hieronder vind u een aantal activiteiten welke u kunt doen als u naar De Panne gaat.

Wandelen in De Panne

Wandelen in De Panne lijkt misschien een cliché of niet iets waar je naar uitkijkt maar de duinen in de Panne zijn echt ongerept natuurgebied en dus zeker de moeite waard om te gaan verkennen. Dit is toch één van de top activiteiten in De Panne. De ganse gemeente is omsloten door Duinen, De Panne was immers als vissersdorpje opgericht tussen de Duinen en de Zee. Van het vissersgebeuren zie je nu nog weinig aangezien De Panne nooit een haven heeft gehad maar de vissers de boten elke avond terug op het land trokken.

De zogenaamde Panneschuiten. Vergis je niet, Plopsaland De Panne is natuurlijk de attractie bij uitstek voor zowel jong als oud. Plopsaland ligt op enkele kilometers van het centrum van de Panne, dus wie hotels bij Plopsaland De Panne zoekt zal een nachtje in het centrum moeten boeken, daar dit de dichtstbijzijnde hotels zijn. Plopsaland De Panne is het ganse jaar door geopend en je vindt er alle bekende tv figuren terug. Het park was oorspronkelijk bedoeld voor de kleintjes maar ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig themapark, ook voor volwassenen.

Logeren in De Panne

Zijn er goedkope hotels in het centrum van De Panne? Allemaal vragen die we goed gaan proberen te beantwoorden. Ja, De Panne is eigenlijk één van de goedkopere badsteden aan de kust.
Je kan hier al makkelijk overnachten voor zo’n 60 € per nacht natuurlijk ook wel een beetje afhankelijk van het seizoen. Toch zijn er tal van leuke 2 sterren hotels in De Panne die echt niet duur zijn en die je toch een aangenaam verblijf bezorgen. Wie iets meer luxe wilt kan natuurlijk uitkijken naar een 3 sterren hotel in De Panne. Echte luxe hotels in De Panne zijn er dan weer niet in tegenstelling tot vele andere kustgemeentes zoals Knokke en Oostende.

Wat zijn de beste hotels in De Panne?

Hotel Royal

Dit charme hotel in De Panne is één van de weinige hotels in De Panne die zo goed scoort. Dit 3 sterren hotel in De Panne is werkelijk ideaal gelegen op slechts enkele passen van de Zee. Bovendien is de prijs in dit Hotel à La Panne bijzonder gunstig. U wordt er verwend in het bijhorende wellness-centrum en zult heerlijk slapen in uw keurig ingerichte kamer. De hotelkamers worden bijzonder goed onderhouden en beschikken allen over een eigen badkamer. De meeste kamers hebben bovendien ook nog eens zijdelings uitzicht op zee.

Hotel des Princes

Dit goedkope hotel in De Panne is een uitblinker in z’n categorie. Dit familiehotel in De Panne steekt ondanks z’n 2 sterren toch vlot mee naar de loef van de beste hotels in De Panne. Het Hotel à La Panne is gelegen in een prachtige omgeving met een grote privé parkeerplaats. Het is gelegen op slechts 30 meter van het strand en de Noordzee. Dus voor wie wil wandelen is dit een uitstekend hotelletje in De Panne.