Een rondreis door België met de auto

Een rondreis door België met de auto

België is een leuk land om een rondreis door te maken. Door de goede bereikbaarheid via uitstekende treinverbindingen, busverbindingen, luchthavens en uitstekende wegen, wordt België steeds populairder in Europa. België is een land in West-Europa. In het tijdperk van modernisering bezit België nog steeds zijn cultuur en erfgoed.

Dus wil je een rondreis met de auto door België maken?

Ga ervoor!

De beste tijd om België te bezoeken

België kan het hele jaar door bezocht worden. Het weer is er in de zomer gemiddeld warm en in de winter koud. Echter heeft elk seizoen er een bepaalde charme. Zo kan je er leuk winkelen, ontspannen aan het strand, wandelen, fietsen, watersporten, festivals bezoeken, enzovoort tijdens de zomer, maar kan je er tijdens de winter naar een gezellige kerstmarkt gaan, winkelen in een shoppingcentrum, carnaval meemaken, langlaufen, schaatsen, of lekker gaan eten.

België is geweldig het hele jaar door. De beste historische plaatsen gloeien in glanzende zomers en bevriezen in de winter. De Belgische cultuur is zo divers, dat je er elk seizoen wel wat kan zien.

Hotelaccommodaties in België

België bezit heel veel hotels in heel het land. Als je twijfelt voor het boeken van een goed hotel, kan je één van volgende hotels overwegen: Hotel Charleroi Airport, Hotel Ibis Charleroi Centre Gare, Motel Nivelles Sud, Hotel Metropole, De Pauw, Hotel Heritage, Hilton Brussels, Hotel Cordoeanier, ETAP Hotel, Hotel Aragon, Novotel Brussels en nog vele andere hotels. Deze zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen.

Wat te doen in België

In België kan je altijd veel leuke dingen doen. Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen is bijvoorbeeld leuk om te bezoeken. In dit museum is een mooie collectie schilderijen te zien. Het is gebouwd als een tempel voor schone kunsten. De schilderijen die je er kan zien, zijn van beroemde schilders, zoals Van Dijck, Rubens, enz.

Het Groeningemuseum in Brugge is ook leuk om te bezoeken. Dit museum bezit de beste schilderijencollectie van Vlaamse schilders uit zes eeuwen. Het is een geweldige plek voor kunstliefhebbers.

In Ieper kan je verschillende musea en gedenkplaatsen bezoeken die te maken hebben met de wereldoorlogen. Er zijn ook heel wat Britse militaire begraafplaatsen te bezoeken.

Tongeren is een zeer bekende stad in België. Het is de oudste stad van België. Elke zondag is er een vlooienmarkt waar je naartoe kan gaan. Ook zijn er enkele opmerkelijke monumenten te zien, zoals een 64 meter hoge klokkentoren.

Ontspannen in Spa. In Spa is een heel complex waar je kan genieten en ontspannen in een rustige omgeving. De thermen van Spa zijn bekend in binnenland en buitenland!

Het West-Vlaamse Brugge wordt ook het Venetië van het Noorden genoemd. Toeristen vinden Brugge altijd heel gezellig. Er zijn ook veel aantrekkelijke dingen te zien, zoals de kerken, musea, kasseien, grachten, enzovoort.

Het diamantmuseum in Antwerpen beeldt de diamantkunst van Antwerpen uit. Als je van juwelen houdt, is het de moeite waard om dit museum te bezoeken. De stad is dan ook wereldwijd bekend om de kwalitatieve diamantsector.

Het nachtleven in België

In België kan je kennismaken met een onvergetelijk nachtleven. Je kan er plezier maken in discotheken, casino’s, bars, cafés, theatervoorstellingen, enzovoort. Zowel in de grote steden, als de kleine gemeenten, kan je een leuke tijd beleven. 

Winkelen in België

België is een leuke plek om te winkelen. Je kan er alledaagse kleding of producten kopen, maar ook luxegoederen. Er zijn zowel grote winkelcentra beschikbaar, als winkelstraten in grote steden en kleine winkels in kleinere gemeenten. Ook zijn de klassieke overdekte winkelcentra er gegeerd, vooral tijdens de winter of als het regent.

Enkele voorbeelden van plaatsen waar je in België kan gaan winkelen, zijn: De Nieuwstraat in Brussel, winkelcentrum City 2, Wijnegem Shopping Centrum, Basilix Shopping Center, Westland Shopping, de Meir in Antwerpen, Waasland Shopping Center, enzovoort!

Uiteraard is het meer dan duidelijk dat België veel te bieden heeft op gebied van toerisme. Boek dus snel een leuke accommodatie en leer België tijdens een rondreis kennen via een leuke trip!