Durbuy: Het zelfverklaarde kleinste stadje van de wereld

Durbuy Belgische Ardennen

Durbuy, in de Belgische Ardennen

Net terug van een supergeslaagde tijd in een hotel in Durbuy, het zelfverklaarde kleinste stadje ter wereld. Als je wil logeren in een van de hotels in de Ardennen, kan ik je echt een verblijf in dat Durbuy hotel aanbevelen, het lijkt wel of alle troeven van de Ardennen hier samenkomen en je garanderen van een spetterend en deugddoend verblijf te midden de natuur.

Durbuy is gelegen langs de oevers van de Ourthe, in de provincie Luxemburg, temidden de driehoek Luik-Namen-Marche. Gedurende lange tijd, zo vernam ik in een toeristische folder ‘s avonds in mijn bed in het hotel Durbuy, waande Durbuy zich de kleinste stad ter wereld. Het is inderdaad nogal klein – amper 400 inwoners – en het verkreeg haar status van stad zo’n 700 jaar geleden. Deze kleine maar zeer betoverende stad herbergt tal van faciliteiten, waardoor het de grote toestroom aan toeristen die jaarlijks komen afgezakt (zowel in de zomer als in de winter) moeiteloos aankan.

Hotels Durbuy

Een bezoek aan de Belgische Ardennen is niet compleet zonder een verblijf in een hotel in Durbuy. Het stadje bruist gewoon van de gezelligheid. Naast alle avontuurlijke evenementen die hier te beleven zijn (Durbuy Adventure, vraag ernaar in je Durbuy hotel), zou je zeker ook eens een kijkje moeten gaan nemen in de ambachtelijke confituurfabriek, het museum van de diamant (Diamantissimo) en de microbrouwerij Marckloff, gevestigd in het restaurant van de “Ferme au chêne” in Durbuy, niet zo ver van het hotel Ardennen waar ik verbleef.

In wat volgt laat ik je nader kennismaken met de hotels Durbuy waar ik tot nog toe verbleef. Je zult zien dat dit er voorlopig maar eentje is maar in de zeer nabije toekomst ga ik er terug heen, en dan zal ik deze blog zo snel mogelijk proberen up te daten. Tot gauw dus!

Hotel La Calèche

In Hotel La Calèche vindt u elegante kamers met een eigen bad en gratis internetverbinding. Dit vriendelijke hotel in Durbuy heeft daarnaast een prachtig restaurant en een gezellige brasserie met terras. Het klassieke, stijlvolle restaurant serveert heerlijke seizoensgebonden gerechten die bereid worden door de chef-kok. Bij deze gerechten worden uitstekende wijnen geschonken. U kunt eenvoudig het charmante stadje Durbuy of het platteland rondom het stadje verkennen. Het gebied rond dit hotel Durbuy leent zich ook uitstekend voor activiteiten in de buitenlucht.

Logeren in één van de hotels in de Belgische Ardennen is natuurlijk superleuk. Vanuit een hotel in de Ardennen kun je je immers aan tal van leuke dingen wagen: zeer veel sporten, lekker eten, interessante musea of kastelen bezoeken, enz… De toeristische mogelijkheden in de Ardennen, toch wel de mooiste streek in België, zijn werkelijk legio. Toch bieden ook andere steden of streken heel wat aantrekkelijks.