Drie bezienswaardigheden op het eiland Sicilië

In Europa zijn er veel eilanden te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook Italië heeft een aantal mooie eilanden. Een vakantie naar Italië is nog steeds erg populair, en ook de Italiaanse eilanden worden goed bezocht. Sicilië is een van die eilanden. Het eiland ligt tegen het zuidelijke gedeelte van Italië en is erg populair onder vakantiegangers uit heel Europa. Het eiland heeft een zeer aangenaam klimaat waardoor het een groot deel van het jaar erg lekker weer is. Als je op vakantie op Sicilië bent, zijn er een aantal leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. Wij zetten de drie leukste voor je op een rijtje.

Etna

De vulkaan Etna is te vinden in het oosten van het eiland Sicilië. Toeristen trekken maar al te graag naar deze inactieve vulkaan. De totale hoogte van de vulkaan is meer dan 3000 meter. Hou je van wandelen en word je blij van een mooi uitzicht? Bewandel dan de vulkaan, want je kunt tot op ongeveer 300 meter van de top komen. Het uitzicht vanuit hier is verbluffend mooi.

Palermo

Een van de mooiste steden van het eiland Sicilië is Palermo. De stad staat bekend om haar mooie, grote pleinen in de binnenstad. Hier kijk je je ogen uit bij al de historische architectuur. Het is een aanrader om een bezoekje te brengen aan de paleizen La Zisa en Palazzo Abatellis. Een bezoekje aan deze stad mag niet ontbreken als je een bezoek brengt aan Sicilië.

Autodromo Di Peruso

Het eiland Sicilië heeft ook een eigen race circuit, genaamd Autodromo Di Peruso. Op dit circuit worden nog regelmatig grote racewedstrijden gehouden, en is daarom erg leuk om te bezoeken voor liefhebbers van auto’s en racen. Als je dit circuit wil bezoeken, kun je het beste in de richting van de stad Enna rijden. Net buiten deze stad vind je het circuit.

Deze bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens jouw verblijf op Sicilië. Of je nu een week lang op dit eiland bent, of een rondreis door Italië aan het maken bent, op deze manier haal je het maximale uit je vakantie.