Deze highlights van New York mag je niet missen

new york

New York is één van de meest indrukwekkende steden van Amerika, een stad waar iedere toerist wel een keer in zijn of haar leven heen wil. New York is een stad met miljoenen inwoners en bovendien een stad waar heel veel te zien is. Vanuit Amsterdam is het ongeveer 7 uur vliegen naar New York. Als je er bent zul je zien dat de stad vol staat met bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen. Wij zetten de meest indrukwekkende highlights van deze prachtige stad op een rij.

Times Square
Dit grote plein is een plek waar je niet om heen kan, ook al zou je het graag willen. Een plek vol met grote knipperende en lichtgevende billboards die 24 uur per dag aan staan. Op oudjaarsdag is dit ook de plek waar veel inwoners van de stad het nieuwe jaar inluiden.

Het Vrijheidsbeeld

Op een klein eilandje vlak bij Manhattan vind je het Vrijheidsbeeld. Dit beeld was een cadeau van de Fransen als teken van vriendschap. Er gaan dagelijks veel excursieboten het water op om mensen naar het Vrijheidsbeeld te krijgen. Om de top van het beeld te kunnen bereiken zul je wel een goede conditie moeten hebben, er moeten maar liefst 354 treden beklommen worden.

Central Park

In Amsterdam hebben we het Vondelpark, maar dat is niets vergeleken met Central Park in New York. Dit grote park is het groene hart van het de stad, waar dagelijks duizenden mensen komen om te wandelen, te ontspannen of te rennen. Het park heeft in totaal een grootte van 341 hectare. In het park vinden dagelijks allerlei activiteiten plaats, een hele leuke bestemming dus om een kijkje te gaan nemen.

New York bezoeken is iets dat je niet snel zult vergeten. Zo veel mooie en leuke indrukken van deze mooie stad, waardoor je bijna vergeet om er foto’s van te maken. Als liefhebber van stedentrips mag New York eigenlijk niet op je lijstje ontbreken.