Breng ook eens een bezoek aan De Admirant in Eindhoven

Eindhoven

Een bezoek aan De Admirant in Eindhoven

Nederlanders zijn dol op hun fietsen, maar als toerist is het noodzakelijk om een auto te huren in Eindhoven om deze historische stad in Nederland goed te kunnen verkennen. Eindhoven staat niet bekend om zijn hoge gebouwen, maar de toren van De Admirant aan de Emmasingel vormt een uitzondering. De stad werd gesticht in 1232, maar bleef eeuwenlang een weinig bekende plek, totdat Philips besloot om een gloeilampenfabriek te vestigen in Eindhoven. ‘Lempke’ – het lachende lamplogo van Philips – is als gevolg daarvan het symbool van de stad geworden.

Als u Eindhoven goed wilt zien is het handig om een auto te huren, want Eindhoven is in de vorige eeuw behoorlijk uitgebreid. Grote delen van de stad werden verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Dat gezegd hebbende, zijn er vandaag de dag 140 plekken met cultureel erfgoed te ontdekken in Eindhoven. Er is ook een zakelijke en toeristische hub ontstaan rond De Admirant, die met zijn 105 meter het hoogste gebouw is in Eindhoven. Een cluster van gebouwen, met inbegrip van de Blob, maken het tot een spannende winkelcentrum.

De onderste verdiepingen van de Admirant zijn gewijd aan winkelgebieden. De verdiepingen op een hoger niveau zijn exclusieve residentiële appartementen. U kunt er rustig flaneren, winkelen en de vele bars en restaurants ontdekken. Eindhoven weerspiegelt de welvaart van Nederland. U kunt gemakkelijk een auto huren in Eindhoven om van de stad te genieten. Eindhoven is ook het designcentrum van de wereld. U komt er gebouwontwerpen en interieurs tegen die u zeker zullen betoveren.

Admirant gebouw

Het Admirant gebouw staat lokaal bekend als de Bruine Heer. Dit is misschien wel geïnspireerd door de naam van het oude Philips-kantoor, dat de Witte Dame wordt genoemd. De Witte Dame huisvest nu de stadsbibliotheek en een Design Academy. Het heeft ook een winkelgebied. De originele gloeilampenproductie van de Philips fabriek is ook vlakbij. Ook dit gebouw is gerenoveerd en staat bekend als de Roze Baby. Dit gebouw heeft nu een museum en een centrum dat geheel gewijd is aan het onderwerp verlichting.

Een aspect van Eindhoven dat u heel goed kunt verkennen in uw huurauto is de snel groeiende kennisgroeikernen. De Technische Universiteit Eindhoven behoort samen met andere particuliere ondernemingen tot de kennis-hub van Nederland. De rijkdom aan intellectuelen is erkend door ICF (Intelligent Community Forum) en de stad is in 2011 erkend als de Intelligente Gemeenschap van het Jaar.

U kunt genieten van de oude charme van deze stad in de provincie Noord-Brabant. De open parken hebben interessante beeldhouwtentoonstellingen, waaronder de bekende ‘Flying Pins’. De jeugdige houding van de mensen hier kan worden toegeschreven aan de grote studentenpopulatie van de stad. De toren van De Admirant kijkt met goedkeuring neer op de groeiende populariteit van deze stad met zijn voetbalstadion, carnaval en muziekfestival.