Avontuurlijke single reizen

Voor wie zoekt naar een avontuurlijke reis met voornamelijk single reizigers, zijn er verschillende opties. Single reizen zijn er in alle soorten en maten en kun je zowel binnen Nederland, Europa als in de rest van de wereld doen.

 

Belangrijk bij het kiezen van een leuke single reis is dat je goed kijkt naar wat bij jou past als reiziger. Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is bijvoorbeeld Sri Lanka of Borneo een goede bestemming voor je, maar ook Costa Rica is dan een goede reis voor jou. Wil je liever dichterbij huis? Dan raden we je aan eens te kijken naar de Balkan-landen, Bulgarije of Noorwegen.

 

Zo’n single reis, wat is dat nu eigenlijk?

 

Er bestaan nog wel eens misverstanden over single reizen. Mensen hebben al snel het beeld dat je met een singlereis op zoek moet zijn naar een relatie of dat dat het doel is. In de praktijk is niets minder waar. Natuurlijk: er zijn wel eens mensen die iemand tegenkomen als ze op reis zijn, maar dat is eigenlijk nooit het doel. Wat dan wel het doel is? Heel simpel! Lekker vakantie vieren, genieten van mooie bestemmingen en lekker op pad zijn met mensen die ergens in dezelfde leeftijdsrange zitten.

 

Doordat je samen met je reisgenoten activiteiten onderneemt en veel tijd met elkaar doorbrengt leer je elkaar natuurlijk goed kennen. Het grootste deel (ongeveer 70%) reist alleen. Er zijn ook mensen die met iemand samen reizen. Je boekt dus een groepsreis waar veel mensen solo reizen, of single reizen, hoe je het ook wilt noemen.

 

Een singlereis is vooral bedoeld als gezellige reis waar je met mensen die allemaal tussen de 18 en 32 jaar oud zijn een mooie reis beleeft.

 

Samen beleven

 

Wat een single reis vooral leuk maakt is het feit dat je samen met je reisgenoten de hele reis beleeft. Doordat je altijd een pakket activiteiten inbegrepen hebt in je reissom, leer je je reisgenoten ook kennen tijdens activiteiten die je onderneemt. Dat zorgt voor een hechte sfeer. Daarnaast maak je samen herinneringen en maak je samen avonturen mee onderweg.

 

Single reizen in 2023

 

2023 wordt een interessant jaar voor reizigers. Met inflatie, hoge vliegticketprijzen en veel onzekerheden, maar niks hoeft een leuke vakantie in de weg te staan. Hoewel de prijzen her en der echt wel stijgen, ben je in veel landen nog steeds goed af.

 

Populaire reisbestemmingen voor singles in 2023 zijn bijvoorbeeld Griekenland, Kroatie, maar ook verder weg zijn bestemmingen als Costa Rica en Bali opnieuw populair.

 

Avontuur, maar georganiseerd

 

Het grote voordeel van het boeken van een georganiseerde rondreis is dat je zelf weinig hoeft te regelen. Je boekt je single reis, maakt kennis met je reisgenoten, kijkt of je zelf nog dingen moet regelen zoals een visum of een testbewijs. Vervolgens is het een kwestie van lekker gaan.

 

In een groepsreis heb je:

  1. Altijd aanspraak
  2. Alle hotels zijn al voor je geboekt
  3. Alle excursies zijn al geboekt
  4. Je kunt buiten het programma om voldoende relaxen en zelf wat ondernemen

 

Het andere grote voordeel van het boeken van een georganiseerde groepsreis is dat je meer garanties hebt. Zo is je reisorganisatie altijd verzekerd tegen faillissement. Ook als er plotseling iets gebeurt in de wereld waardoor een reisadvies naar een bestemming bijvoorbeeld oranje wordt, krijg je als reiziger gewoon je geld terug. Geen gedoe dus. We hebben allemaal gezien wat de impact kan zijn van een plotselinge gebeurtenis, maar als je bij een reisorganisatie boekt loop je een stuk minder risico en is de kans dat je je geld terug krijgt 100%.