5 keer inspiratie voor een vakantie naar Afrika

afrika

Ben jij aan het kijken voor een vakantie naar Afrika? In deze blog vind je 5 verfrissende en inspirerende bestemmingen. Per land vind je wat praktische informatie evenals de beste bezienswaardigheden. Op die manier wordt het kiezen van een mooie bestemming wellicht een stukje gemakkelijker.

 

Kenia

Kenia, de parel van Oost-Afrika, heeft een tal aan prachtige witte stranden, de mooiste wildreservaten en een adembenemende natuur. Het is een verrassend mooi land. In Kenia bevindt zich ook de op één na hoogste berg van Afrika. Boven alles, Kenia is het land van de safari’s. Kenia biedt eindeloze mogelijkheden voor avontuur, ontdekking, ontspanning en zoveel meer. Reis naar Kenia voor: safaris, witte stranden, wildreservaten, natuurparken, Nairobi, Mount Kenya, Masai Mara, Lake Nakuru, Baringomeer, Naivashameer en Nyahuru watervallen, Nyali Beach.

 

Libië

Libië is een boeiend land en ligt in het noorden van Afrika. Doordat Libië een land is dat nog vrij onontdekt is door toeristen vind je er nog onbedorven stranden en een prachtig woestijnlandschap met uitzonderlijke vormen en kleuren. Bewonder en geniet van de prachtige natuur, de schoonheid van de Sahara en de prachtige antieke bouwwerken. Laat je verrassen door ‘onbekend’ Libië. Reis naar Libië voor: Tripoli, Apollonia, Ghadames, Leptis Magna, het Akakus gebergte, de Ubarimeren, Libische woestijnlandschappen, oude souks en schitterende moskeeën, De zoutmeren van de Fezzan.

 

Madagaskar

Madagaskar is na Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo het vierde grootste eiland ter wereld. Vanwege de geïsoleerde ligging heeft Madagaskar een unieke flora en fauna. Nergens ter wereld vind je zoveel bijzondere planten en dieren als op dit schitterende eiland. Madagaskar is ook het land van de bijzondere lemuren (halfapen). Deze zeer bijzondere bestemming is een must voor iedere natuurliefhebber. Reis naar Madagaskar voor: Lemuren (halfapen), tropische jungle, zinderende savanne, nationale parken, palmstranden, het eilandje Nosy Be.

 

Mali

Dit Afrikaanse land ten zuiden van de Sahara behoort tot één van de armste landen ter wereld. Alhoewel het een relatief arm land is is het er bijzonder mooi en heeft het een kleurrijke cultuur en eigen identiteit. Maak kennis met een gastvrij bevolking, imposante landschappen, het legendarische Timboektoe en tot de verbeelding sprekende stad Djenne. Reis naar Mali voor: Timboektoe, (de stad van goud), Dogonvallei, Sikasso, de Niger, Bamako, koloniaal Segou en magisch Djenné, muziekfestivals.

 

Marokko

Als je aan Marokko denkt denk je aan eindeloze woestijnen en mysterieuze kasbahs maar Marokko biedt zoveel meer. Wat dacht je van mooie berglandschappen, exotische steden en prachtige stranden; dit is slechts een kleine greep van wat Marokko te bieden heeft. Waan je in deze exotische wereld in een Sprookje van duizend en een nacht! Reis naar Marokko voor: indrukwekkende bergen, Sahara, kleurrijke soukhs, Casablanca en de koningssteden, Rabat, Fès en Marrakech, Meknes, de badplaats Agadir, saharasafari. Bekijk hier de beste pakketreizen naar dit land in Noord-Afrika.